Polityka prywatności

 

Niniejsza polityka dotycząca plików cookie odnosi się do wszystkich stron internetowych oraz aplikacji na urządzenia mobilne, należących do a tu projekt Wiktor Wieszczycki .

Administratorem Państwa danych osobowych w serwisie panfelicjan.com jest: a tu projekt Wiktor Wieszczycki z siedzibą w Łodzi, Jana Marcina Szancera 92-613 Łódź. Zarejestrowana pod numerem NIP: 7282696423,  Regon: 524268903Podanie danych jest dobrowolne.


Przez korzystanie ze stron i aplikacji wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą polityką. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania stron oraz aplikacji.

Co to są ciasteczka?
Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, "długość życia" ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia) oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

Do czego używamy ciasteczek?
PanFelicjan używa ciasteczek w różnych celach: by strony i aplikacje działały szybciej i by były łatwiejsze w użyciu, aby lepiej dopasować treści i reklamy do twoich oczekiwań i zainteresowań oraz do zbierania anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają w poprawianiu funkcjonalności i zawartości stron i aplikacji. Używając ciasteczek w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach.

RODO

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako „RODO”, „ORODO”, „GDPR” lub „Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych”), informujemy Użytkowników o przetwarzaniu ich danych osobowych i zasadach na jakich to się odbywa. 

1. Administratorem danych osobowych Użytkowników jest:a tu projekt Wiktor Wieszczycki z siedzibą w Łodzi, Jana Marcina Szancera 92-613 Łódź. Zarejestrowana pod numerem NIP: 7282696423,  Regon: 524268903.

2. a tu projekt Wiktor Wieszczycki przykłada ogromną wagę do ochrony prywatności Użytkowników i jako administrator danych chroni je i zabezpiecza przed dostępem osób nieupoważnionych. 

3. a tu projekt Wiktor Wieszczycki sprawuje stałą kontrolę nad procesem przetwarzania danych oraz ogranicza dostęp do danych w możliwie największym stopniu. Dane osobowe przetwarzane są przez Administratora wyłącznie w celach związanych z prowadzeniem sklepu internetowego. 

4. Dane Użytkownika są wykorzystywane do celów związanych z działaniem sklepu, w tym do obsługi zamówień, do kontaktowania się z Użytkownikiem w sprawach dotyczących zamówień, do realizacji zamówień złożonych przez Użytkownika.

5. Dane Użytkownika gromadzone przez Administratora w celach wymienionych w punkcie 5.1.4 to: imię, nazwisko, adres zamieszkania, adres email, numer telefonu, numer konta bankowego. 

 6. W celu realizacji zamówień, dane osobowe Użytkownika są przekazywane realizatorom usługi doręczenia przesyłki np. firmom kurierskim czy Poczcie Polskiej. 

 7. W celu dokonania przez Użytkownika płatności online za pośrednictwem Shoper Płatności za złożone zamówienie, dane osobowe użytkownika są przekazywane firmie Blue Media S.A., świadczącej usługę płatności online. 

 8. Podstawą prawną przetwarzania danych Użytkowników w celu świadczenia usług jest niezbędność do wykonania umów o ich świadczenie (taką umową jest regulamin).

9. Użytkownik ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz do ich sprostowania lub usunięcia.

10. a tu projekt Wiktor Wieszczycki zapewnia Użytkownikom możliwość usunięcia danych osobowych ze zbioru danych. W celu usunięcia danych, Użytkownik powinien przesłać do Administratora stosowne oświadczenie w formie elektronicznej lub na piśmie.

11. Dane osobowe Użytkownika przechowywane są przez Administratora bezterminowo, do momentu wyrażenia przez Użytkownika chęci ich usunięcia. 

12. W przypadku naruszenia bezpieczeństwa danych osobowych, a tu projekt Wiktor Wieszczycki zobowiązuje się powiadomić o tym fakcie organ nadzorczy oraz osoby, których te dane dotyczą w ciągu 72 godzin od stwierdzenia tego naruszenia. 

13. W przypadku wątpliwości związanych z przetwarzaniem danych osobowych każda osoba może zwrócić się do Administratora z prośbą o udzielenie informacji. Każdemu Użytkownikowi przysługuje również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego - Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl